V kuchyni velmi známá rostlina, která vytváří krásné květy a má mnoho zdraví prospěšných účinků.

Je to velmi tolerantní, jedlý a léčivý aromatický druh

by Eva Nováková

Patříte k lidem, kteří používají rostliny z vlastní zahrady k vaření, a chcete si do zahrady přidat nový exemplář? Při této příležitosti vám představujeme voňavý druh, který je nejen velmi odolný a v kuchyni velmi oblíbený, ale také vytváří krásné květy po celý rok a má mnoho zdraví prospěšných účinků.

Jeho vědecký název je Salvia rosmarinus, obecně známý jako rozmarýn, který se vyznačuje tím, že je to dřevnatá bylina se stálezelenými, vytrvalými a jedlými listy. Rostlina je považována za léčivou, protože má povzbuzující účinek na nervový a oběhový systém, pomáhá uvolňovat svaly, působí jako svačina a na trávicí systém, tlumí záněty atd.

Rozmarýn, léčivá rostlina, o kterou se snadno pečuje, má krásné květy a je velmi zdravá.

Odborníci na botaniku si všimli, že rozmarýn se snadno udržuje, a protože je mimořádně zdravý, níže vám poskytneme nejlepší zahradnické tipy, jak udržet tento voňavý druh listnatý, zdravý a vitální. v domácnosti. Lze jej také umístit na záhony, do váz nebo květináčů.

  • Kde rozmarýn sehnat? Tato léčivá rostlina potřebuje být na přímém slunci alespoň šest hodin denně, protože to jí pomůže vytvořit intenzivní zelenou barvu listů.
  • Pokud jde o výsadbu, tato jedlá zelenina dává přednost hnojivu bohatému na živiny, dobré drenáži a písčité půdě.
  • Přestože rozmarýn snáší různá prostředí, doporučuje se vyhnout oblastem se silnými větry a častým zaléváním, protože nesnáší přemokření.
  • V létě lze proto rozmarýn zalévat mírně denně, v zimě lze zálivku omezit na dvakrát týdně.

 

Tlačidlo "Ďalšie zaujímavé články" Přečtěte si více

Related Posts

Leave a Comment